Sunt așa cum sunt, nu cum spun unii...



Oamenii m-au descris în fel şi chip, în funcţie de felul în care m-au perceput... Unii s-au grăbit să mă eticheteze, fără ca măcar să mă cunoască, iar alţii, nici măcar după mult timp petrecut în preajma mea nu sunt capabili să mă descrie obiectiv.
Unii m-au iubit din prima clipă, altora le-am devenit antipatică din momentul în care au văzut că sunt asertivă şi că nu sunt genul de persoană care seduce orgolii.
Eu nu joc câte un rol pentru fiecare om, fiindcă nu am niciun scop în relaţiile cu lumea. Nu mă folosesc de oameni şi nu caut să îmi creez o imagine imaculată.
Iubesc oamenii şi am un suflet încăpător, însă mă feresc de aceia care mă obosesc cu aşteptări şi cu pretenţii absurde. Nu datorez oamenilor decât respectul, iar cei care merită mai mult, au parte şi de iubirea mea.
Am încercat să fiu bună cu toţi cei pe care i-am cunoscut, să nu nedreptăţesc pe cineva, să nu rănesc, să nu devin o amintire urâtă, iar dacă am greşit vreodată cu ceva într-o relaţie, atunci am greşit faţă de mine... Da, faţă de mine, fiindcă am făcut compromisuri de dragul relaţiilor armonioase, acceptând lucruri împotriva principiilor mele de viaţă.
Asta m-a costat dușmănii și lupte inutile...
Pentru mine, mai important decât ce cred şi ce spun oamenii despre mine, este cine sunt eu cu adevărat. Reputaţia ţi-o poate strica orice om rău intenţionat, dar onoarea, nu. Reputaţia nu are nicio valoare... Se vor găsi mereu guri rele care să te descrie cât mai urât, cât şi minţi înguste care să creadă zvonurile...
Nu am făcut eforturi să schimb păreri despre mine... am deja destulă experienţă ca să ştiu că sunt unii care nu vor reuşi niciodată să judece oamenii după calităţile lor obiective, ci doar după prejudecăţi proprii şi după zvonuri.
Nu sunt un om perfect, nu trăiesc după reguli stricte, dar am o regulă pe care nu mi-o încalc: să trăiesc astfel încât să pot privi cu demnitate în ochii oricui şi să nu mă ruşinez de ceea ce sunt în faţa lui Dumnezeu...


14 comentarii

  1. FFF adevarat in viata asta nu putem multumi pe toti important e sa stim noi cine suntem cu adevarat parerea altora conteaza mai putin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. TOATA STIMA MEA IRINA !. MA IDENTIFIC CU TINE IN TOT CE SPUI.
      SUNTEM OAMENI SI SUNTEM UNICI. AVEM LIBERTATEA DE A TRAI DUPA PROPRIILE REGULI SI NU IMPUSE DE ALTII. CINE NU NE PLACE,PASSSSSSSSSSSSSSSSSSSS. NICI O PAGUBA ! FIECARE ISI POATE ALEGE COPANIONII, NU SUNTEM OBLIGATI SA NE SI AGREEM. STI CA ESTE O VORBA DIN BATRANI : '' GURA LUMII N-O ASTUPA DECAT PAMANTUL''...ESTI FRUMOASA, ESTI DESTEAPTA SI TALENTATA, ESTI UN OM DEOSEBIT. DUMNEZEU A FOST DARNIC CU TINE. AI FOST ATINSA DE EL. TE CITESC SI DE FIECARE DATA MA IMPRESIONEZI. MULTUMESC CA EXISTI !

      Ștergere
  2. Ma emotioneaza cuvintele tale. Esti o persoana minunata, ai un suflet bun si curat. Citesc cu multa dragoste cartile si articolele tale. As vrea sa vorbesc cu tine si in privat, sunt sigura ca m-ai pitea ajuta cu niste sfaturi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am crezut ca exista oameni asa profunzi in Romania,nu am crezut ca cineva va avea curajul sa/si deschida sufletul in fata unei asa societati...,dar citind aceste randuri m/am regasit in ele,sunt ganduri pe care le/am tinut mult in suflet si nu le/am putut destainui nimanui...felicitari pt sinceritate!

    RăspundețiȘtergere
  4. esti nu buna ci foarte buna.....iti.multumesc ca existi si ca ma alin cu vorbele tale...

    RăspundețiȘtergere
  5. Tot ce este bun trebuie sa dispara...ce este viata ce inseamna sa traiesti sa iubesti...sa urasti...uneori aceste intrebari par foarte complicate...dar e simplu viata e doar un drum spre moarte...nu sti cum cand si unde se va intampla traieste viata din plin nu stii cand vei urma...

    RăspundețiȘtergere
  6. bravo mandra, asa s-o tii ... anonim deocamdata ... fluturi .... e chiar ok

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari pentru ca ai reusit sa transpui in cuvinte si randuri lucruri pe care multi dintre noi, anonimii, nu reusim sa le spunem, sa le recunoastem, dar le simtim atat de crunt inauntrul nostru...

    RăspundețiȘtergere
  8. Am pierdut un suflet minunat, o prietena draga care a plecat prea repede dintre noi la varsta de 37 de ani rapusa de o boala cumplita. Iubirea fata de Dumnezeu a facut-o sa lupte cu boala pana in ultima clipa dar....Era tot timpul alaturi de mine si ma sfatuia sa fac bine chiar daca inapoi de multe ori ti se raspunde cu rau, nu ma lasa niciodata sa cad ma ajuta sa tin capul sus sa infrunt orice obstacol.
    Draga Irina iti multumesc din suflet ca existi datorita gandurilor tale sincere si curate te simt alaturi de sufletul meu si incerc sa fiu puternica. Intr-o lume plina de rautate apare si o raza de bucurie ( aceea fiind tu ). Iti multumesc

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, eşti frumoasă dar nu doar pe exterior. Bravo!! Dacă ar gândi toţi şi tot timpul aşa..... din păcate în general omul are ganduri bune doar după momente de răstrişte. E frumos şi de apreciat când cineva găndeşte aşa tot timpul. Te felicit.

    RăspundețiȘtergere
  10. Scrii extraordinar de sincer si de apasat. Ma ajuta sa vad o gandire ca a mea in aceste momente de impas. Imi place sa scriu, dar nici eu nu stiu de unde sa incep. Poate candva voi reusi si eu. Inca o data, vreau sa iti transmit aprecierea mea, pentru ca ai ramas un om frumos in ciuda celor care nu au fost vreodata.

    RăspundețiȘtergere