Un fel de interviu...



Mulţi dintre voi v-aţi exprimat dorinţa să mă cunoaşteţi mai bine… iar o cititoare mi-a propus să răspund la câteva întrebări. Am răspuns, sper să aveţi răbdare să citiţi.

1. Ce zodie eşti?
Săgetător. Sunt născută pe 8 decembrie, de ziua Constituţiei.
2. Ce iubeşti cel mai mult pe lume?
Pe Dumnezeu, oamenii şi viaţa.
3. Care este cel mai mare defect al tău? Ce nu îţi place la tine?
Impulsivitatea. Nu îmi place că uneori nu acord oamenilor suficientă răbdare. Plus alte defecte, pentru care mi-ar trebui două zile ca să le enumăr.
4. Care este mâncarea ta preferată?
Mămăliguţa cu brânză, salata de vinete cu ardei copţi şi deserturile. Pe acestea nu le-aş refuza nici dacă aş fi trezită din somn. :)
5. Dacă ai putea schimba ceva din trecutul tău, ce ar fi?
Aş schimba doar momentele în care am pierdut oamenii dragi. În rest, aş lăsa totul la fel, fiindcă din toate experienţele am învăţat şi am devenit mai puternică.
6. Ce urăşti cel mai mult la oameni?
Urăsc e mult spus, dar nu îmi plac superficialitatea, egoismul, răutatea și prefăcătoria.
7. Care este cel mai frumos moment din viaţa ta?
Fiecare moment este frumos şi unic, chiar şi cel mai banal zâmbet care mi se oferă. Dar în suflet mi-a rămas întipărită o amintire pe care o preţuiesc enorm, un moment în care mi-am revăzut tatăl după 3 luni în care am stat departe unul de celălalt. Aveam 8 ani şi până atunci noi doi nu mai fusesem despărţiţi. Nu am mai simţit niciodată o asemenea bucurie.
8. Care este cea mai mare provocare din viaţa ta?
Am avut multe... am fost nevoită de multe ori să o iau de la zero. Dar cred că adevărata provocare a fost momentul în care doctorii mi-au spus că s-ar putea să mor. Eram bolnavă... Şi atunci mi-am spus că voi lupta, fiindcă nu mi-am plătit încă datoriile aici pe pământ. :) Atitudinea pozitivă m-a ajutat să trec peste. 
9. Care este cartea ta preferată?
Fluturi. Și nu pentru că este o carte bună, ci pentru că acolo este viața mea și pentru că această carte mi-a adus în viață oameni minunați și amintiri care mă fac să fiu cu adevărat bogată. Eu nu am citit atât cât ar fi trebuit, ca să pot alege o carte de suflet... Nu am avut timp, iar în puţinul timp liber, am citit o altfel de literatură... dar voi schimba asta de îndată ce îmi reorganizez puţin priorităţile. Știu că am pierdut mult și vreau să recuperez.
10. Ce muzică asculţi?
Orice muzică, în funcţie de starea sufletească şi de anturaj. Ascult şi radio şi muzică clasică, dar nu strâmb din nas dacă sunt într-un anturaj în care se ascultă manele. Dacă lumea se simte bine, mă simt şi eu şi nu încerc să îmi impun preferinţele. Nu mă deranjează niciun gen de muzică dacă îl ascult într-un ambient plăcut, cu oameni veseli.
11. Care este cea mai mare greşeală pe care ai făcut-o vreodată?
Mi-ar fi imposibil să ţin evidenţa greşelilor… dar cred că cel mai mult am greşit atunci când i-am lăsat pe alţii să ia decizii în locul meu.
12. Ce te înduioşează cel mai mult?
Bunătatea oamenilor. Simplitatea lor, inocenţa, generozitatea, căldura, suferinţa, lacrimile.
13. Care este cel mai mare vis al tău?
Să trăiesc într-o lume frumoasă, plină cu oameni buni şi fericiţi. 
14. Care este culoarea ta preferată?
Îmi plac toate culorile, dar iubesc movul.
15. Care este parfumul preferat?
Sunt mai multe care îmi plac, printre preferate ar fi: Coco Noir – Chanel, Midnight rain - La Prairie, Addict – Dior, Allien - Thierry Mugler, Princess - Vera Wang... :)
16. Ce preferi mai mult, muntele sau marea?
Iubesc natura, indiferent că sunt la mare sau la munte. În natură mă simt acasă, oricât de departe aş fi de casa mea.
17. Care sunt animalele tale preferate?
Câinii, caii, pisicile, ratonii, iepurii, de fapt îmi plac toate animalele frumoase.
18. Dacă ai schimba lumea, ce ai face în mod special?
Cred că aş desfiinţa graniţele şi guvernele. Aş face cumva ca regulile după care ar trebui să trăiască lumea să fie bazate doar pe iubire şi adevăr. Aş echilibra veniturile oamenilor, astfel încât să nu mai existe oameni care au prea mult şi oameni care nu au nimic. Aş desfiinţa grădinile zoologice, aş interzice privarea de libertate a animalelor (asta presupune să nu mai existe nici câini legaţi cu lanţuri, nici păsări ţinute în colivii, nici acvarii cu peşti). Ştiu, sunt absurdă, dar asta ar face sufletul meu. Mi se pare îngrozitor să privezi pe cineva de libertate, să îi iei dreptul la o viaţă aşa cum merită și să te consideri stăpânul lui... Aş educa oamenii să iubească planeta, să nu o mai batjocorească.
19. Ce îţi place să faci în timpul liber?
Să mă plimb, să văd lumea, să stau înconjurată de oameni, să scriu.
20. Ce ai vrea să ştie lumea despre tine?
Că sunt un om simplu, modest şi cu bun simţ. Că am o colecţie uriaşă de defecte, dar că intenţiile mele sunt bune. Că iubesc oamenii şi că îmi doresc pentru mine tot ce le doresc lor. Că iubesc sinceritatea şi apreciez orice lecţie, critică sau observaţie, dacă sunt făcute cu bunătate şi respect. Că în fiecare zi învăţ câte ceva despre lume şi despre mine. Că deși sunt o forță, sufletul meu este foarte fragil...
21. Ce te face fericită?
Lucrurile simple ale vieții și fericirea oamenilor din jur.
22. Ce nu ai putea să ierți niciodată?
Pot ierta orice, altfel nu aș mai îndrăzni să-i cer lui Dumnezeu să mă ierte, așa cum se face în rugăciunea Tatăl nostru: "... și ne iartă nouă greșelile noastre, precum iertăm și noi greșiților noștri..."
23. Care este cel mai bun sfat care ți s-a dat vreodată?
Să fac tot posibilul să ajut eu oamenii, nu să mă ajute ei pe mine. Acest sfat mi l-a dat tata înainte să plece la Cer.
24. Care este cel mai frumos compliment care ți se face cel mai des?
"Mă faci să îmi doresc să fiu mai bun/ă."
25. Fără ce anume nu ai putea să trăiești?
Fără iubire, fără prieteni și fără vise. 


33 de comentarii

  1. Acest interviu imi e de ajuns sa aflu ca esti un om extraordinar!Te felicit pentru ca esti sincera si atat de buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. emorionant. emotionant sfatul tatalui tau! te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eşti un suflet minunat, Irina!
    Citind Fluturi, am descoperit un om aşa cum rar mi-a fost dat să cunosc: un om deschis, extrem de încercat, şi totuşi, impresionant de puternic, iubitor, dăruit mereu iubirii pentru cei din jur, pentru viaţă.
    Sper din suflet să continui să ne scrii, cu mulţumiri pentru toată generozitatea ta.

    RăspundețiȘtergere
  4. De cate ori deschid facebook-ul iti vizitez pagina si blogul(ca si cum ar fi un instinct) si imi dau seama ce om minunat esti.Toate articolele si postarile tale ma emotioneaza sincer.Nu mi se intampla de multe ori sa spun ca un om are o inima asa buna ,curata..dar tu esti chiar o fiinta speciala.Iti doresc tot binele din lume si sa fii in continuare la fel de deschisa..amintirile tale seamana cu povestile si merita impartasite.

    RăspundețiȘtergere
  5. Esti minunata, si ai un sufletel plin de sentimente curate!

    RăspundețiȘtergere
  6. IRINA draga, esti un om deosebit, binecuvantat. "Fluturi" mi-a umplut inima de bucurie, caldura, speranta.... Iti doresc sa ramai ceea ce esti, sa gasesti mereu puterea sa ramai statornica in credinta, sa te ridici cand ai cazut, sa simti, sa accepti iubirea si sa iubesti. Fii binecuvantata in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  7. felicitari, Irina! felicitari pt puterea de care ai dat dovada si pentru tot ce ai realizat! Am citit cele doua volume, care mi-au placut foarte mult.
    Dumnezeu (si tatal tau) sa te pazeasca la fiecare pas!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ne ajuti pe multi dintre noi , in multe momente. Pe mine cel putin, de foarte multe ori randurile tale din carte, blog sau Facebook m-au linistit atunci cand nu mai stiam incotro sa o apuc. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Frumos! Cred în PUTEREA EXEMPLULUI și sunt din ce în ce mai plăcut impresionată, constatând că există...și-ncă cum!!!
    Sănătate, iubire, armonie!

    RăspundețiȘtergere
  10. te iubesc ! angelica
    ...pentru ca....pur si simplu te iubesc!

    RăspundețiȘtergere
  11. Gandurile noastre sunt primul pas spre a construi/zamisli o lume mai buna.

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumim, Irina, ca ai partajat toate astea cu noi.

    RăspundețiȘtergere
  13. Vă mulțumesc mult pentru toate gândurile voastre frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  14. Am intrat intamplator,am gasit ceea ce cautam,m-am regasit in randurile tale...nu ma pot dezlipi de aici.Felicitari,sincer si din suflet iti doresc sa ai succes pe mai departe si sa fii inconjurata de oameni simpli si buni !

    RăspundețiȘtergere
  15. Esti minunata!!! Te admir foarte mult!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Frumos, citesc intotdeauna cu placere ceea ce postezi. Primul lucru atunci cand intru pe facebook, abea astept sa vad ce mai impartasesti cu noi. Esti o persoana minunata Irina si iti urez in continuare succes, sa fii inconjurata numai de oameni frumosi ca si tine! :-*

    RăspundețiȘtergere
  17. Frumos, intotdeauna citesc cu placere ceea ce scrii. Cand sunt trista sau necajita, intru pe net vizitez pagina ta si imediat imi schimb starea de spirit, pentru ca tu esti o persoana minuanta, sincera si frumoasa:-*

    RăspundețiȘtergere
  18. Un om frumos,cu trairi frumoase!Sunteti un exemplu pentru mine,va multumesc si astept cartea urmatoare.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  19. Felicitari si success pe mai departe!Si.... iti doresc,sa ramai fiinta minunata ce esti.Nu te cunosc personal dar din ceea ce scrii se simpte ca ai un suflet minunat.

    RăspundețiȘtergere
  20. Citind randurile de mai sus ma intreb ,daca mai exista cu adevarat oameni atat de sensibili ! Te admir pentru ceea ce esti ,pentru simplitate si curatenia sufleteasca , te admir si pentru faptul ca imi daruiesti in fiecare zi ,un pic de iubire,un pic de liniste ,un pic armonie ! Am atata nevoie si de aceea iti multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  21. Stiam ca asa esti tu... Am intuit asta de cand te-am cunoscut, nu a fost o surpriza, insa mi-a facut placere sa citesc interviul. Noi doua semanam foarte mult. Foarte mult... Parca m-am vazut pe mine in randurile tale. Mi-a frant sufletul doar sa citesc ca ai fost la un pas de moarte. Vezi tu, Irina, Dumnezeu avea planuri mari cu tine, nu aveai cum sa pleci atunci... Cred ca nici tu nu ti-ai imaginat macar vreodata care erau ACELE PLANURI MARI... Te pup, comoara mea!

    RăspundețiȘtergere
  22. Aceleaşi răspunsuri le-aş fi dat şi eu şi niciodată nu am invidiat pe nimeni..darămite pe tine.Sunt o fiinţă care nu pot să urăsc...aş vrea ca toată lumea să fie fericită....prefer să plec...să mă izolez pt a nu deranja.Doar cine locuieşte cu mine ...mă cunoaşte cu adevărat.Pe tine...aşa cum te-ai caracterizat...te percepeam...doar că...fiind un pic...impulsivă (aşa cum sunt şi eu )...poţi să pierzi mult.Am pierdut în viaţă şi dacă aş putea să dau timpul înapoi...înainte de a vorbi...aş număra până la 100 ...aş trage aer în piept...aş scrie pe o coală de hârtie ce mă doare...aş arunca-o la coş...apoi aş vorbi cu persoana care m-a ofensat.Am învăţat asta de la o colegă care are 20 de ani mai mult decât mine.Îmi spunea:aşteaptă să treacă furia.Vorbele ..taie mai tare decât sabia.Viaţa este atât de surtă ...păcat că nu ne vorbim...păcat că nu mai avem timp să ne împăcăm.Eu...am iertat tot...m-am iertat şi pe mine...te iubesc la fel de mult pt că-l iubesc pe Dumnezeu şi în fiecare om...văd un pic din EL...din Dumnezeu.TE IUBESC.

    RăspundețiȘtergere
  23. Esti un inger lasat de dumnezeu pe pamant menit sa faci bine sa aduci pace in sufletele oamenilor.si pt cate va clipe de cand dau citire celor scrise de tine , eu un suflet trist greu si plin de probleme cu o povara imensa pe umeri vad si simt ca ceva ne leaga fara sa stii.esti nascuta pe 8 decembrie ca si scumpea mea mama care din pacate a trecut in nefiinta de cand aveam doar11ani astazi am 24.cu durere in suflet iti spun ca parca s-ar fi intamplat ieri nu am reusit sa trec nici azi peste marea pierdere si rugandu-ma tot mereu la dumnezeu sa mi se arate in vis sa-mi destainuiesc problemele ei azi am dat peste un inger trimis de sus aceea esti tu un semn ca dumnezeu exista ai aceeasi zi de nastere a mamei mele 8 decembrie sagetator si aceeasi putere si dragoste de viata cu care ea ma imbarbata mereu si imi dadea putere de viata, decand nu o mai am mi-am pierdut increderea si puterea de a mai trai :(

    RăspundețiȘtergere
  24. Esti pur si simplu superba.....:*

    RăspundețiȘtergere
  25. Te iubesc mult, mult, mult de tot!
    Te iubesc pana la infinit si inapoi de doua ori!

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna ziua! Am si eu un set de intrebari:
    1. In ce an va-ti nascut? (nu este specificat nici pe pagina de facebook, nici aici- doar zodia si data nasterii)
    2. In ce an se petrece actiunea cartii?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  27. Ești o ființã minunatã! Dumnezeu sâ Te ajute sã fii puternicã mereu!!!

    RăspundețiȘtergere