Nu lumea trăiește în locul tău“Nu trăieşti cu lumea și nu trăiește lumea în locul tău…” - mi-a spus tata când mi-am făcut griji pentru prima dată de părerea oamenilor din jur. 
Oamenii din jurul tău sunt doar nişte spectatori. Ei asistă la spectacolul vieţii tale şi nu are nicio importanţă dacă le place sau nu cum îţi trăieşti viaţa. Ai tot dreptul să faci alegeri după bunul plac, cât timp trăieşti după principii morale sănătoase. Dar părerea oamenilor nu este importantă. Fiindcă nu ceilalţi trăiesc în locul tău, nu ei îşi vor asuma responsabilităţile deciziilor tale şi nu ei vor plăti pentru greşelile tale. Nu ceilalţi se vor bucura de reuşitele tale şi nu ei vor suferi în locul tău. Nu ei îți vor purta durerile și nu ei îți vor plânge dezamăgirile și neputințele. Nu ei trăiesc în locul tău, aşa cum, la sfârşit, nu ei vor muri în locul tău. 
Oamenii pot aproba sau dezaproba felul în care îţi trăieşti viaţa.. însă nu uita că ei sunt doar niște simpli spectatori… fiindcă viața ta, cu bune și cu rele, cu bucurii și cu dureri, o vei trăi doar tu, nu alții.
 1. Da Iri, în teorie este ușor, ar când trebuie să înfrunți privirea lor, a celor din jurul nostru!.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Privirile greu de infruntat ar trebui sa te lase rece... Am incredere in tine! Te pup cu drag!

   Ștergere
 2. Buna Irina. Ti-am citit cartile de curand si pot sa spun ca m-au impresionat foarte mult felul tau de a descrie ceea ce ai trait si modul frumos in care ai reusit sa ne ajungi la suflete. Iti scriu din Madrid, unde am prietene de aici ce ma vad mereu citind gandurile tale si doresc si ele sa cunoasca mai multe despre tine. In mare l-am explicat despre ce este vorba si le-am invatat cum sa traduca ceea ce scrii, numai ca google traduce un pic eronat. Si-au exprimat dorinta de a citi cartile tale in spaniola, pentru ca le place foarte mult sa citeasca. De aceea as dori sa te intreb daca pe viitor o sa faci o traducere a cartilor tale si in spaniola. Mult succes in continuare in tot ceea ce faci, si astept noua carte si noile publicatii pe blog. O zi buna!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Draga Carmen,
   iti multumesc ca ai citit cartea mea! Multa lume mi-a propus sa traduc, deocamdata nu imi pot lua un asemenea angajament. Dar sper ca in viitor sa pot fi citita de cat mai multe suflete.
   Iti doresc sa ai tot ceea ce te face fericita!
   Multumesc ca imi esti alaturi!

   Ștergere
 3. Om fain tatăl tău. Mulți părinți intoxică copiii cu o eudcație greșită, una comunistă de subjugare, cum e cazul lui Ovidiu. Adevărat că suntem observatori și a vieții celor ce nu se simt liberi ci se agață de efemere cârlige cu iluzii.

  Azi reciteam un text mai vechi în care spuneam că iluzia separării provoacă în noi un fel de remușcări, iar sfidând divinul, și oameni fiind, ne sustragem de la calea adevărului, doar pentru că nu avem curajul să iubim pe cei din jur ca pe noi înșine, fiind blocați în afara lor, de imagine, etichete...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc!
   In cazul lui Ovidiu te inseli... este o situatie mai speciala.
   Voi veni cu drag pe blogul tau sa te cunosc.

   Ștergere
 4. Corect...
  Chiar aveam nevoie de cuvintele astea! Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 5. Ai idee cand apar volumele 3-4 din "Flututri"?

  RăspundețiȘtergere
 6. Stiu cine sunt, ce am, ce pot, ce vreau...SUNT si AM viata mea! Nu traiesc pentru cei din jur, traiesc impreuna cu ei!

  RăspundețiȘtergere
 7. NIciodata nu ii vei putea multumi, pe toti... Orice ai face vei gasi in jurul tau si nemultumiti... Asa ca fii tu insuti... si va fi cel putin unul multumitQ TU INSUTI! Fii in armonie cu tine insuti... si cine te place va rezina! CIne nu... treaba lui! Lumea este mare.. Avem loc toti.
  Cu stima, Excelsior!

  RăspundețiȘtergere
 8. Viata ,ca ne place,ca nu ne place seamana cu un teatru de papusi.....depinde cat de abil esti si ce rol joci,de papusar s-au de ,,actor''.
  Daca incerci sa crezi ca viata este numai a ta,ca nu faci rau nimanui in mersul tau prin viata,atunci poti spera ca vei vedea curcubeul....

  RăspundețiȘtergere
 9. Citiţi blogul - http://izvorulvieţii.wordpress.com

  RăspundețiȘtergere