Unii sunt singuri pentru că...



Încep să cred că unii sunt singuri pentru că merită să fie singuri. Şi pentru că îşi doresc să fie singuri. 
Mă refer la aceia care se consideră prea buni, prea deştepţi şi prea valoroşi. Aceia care se compară la fiecare pas şi care nu scad din standardele lor închipuite. Aceia care îşi aleg prietenii şi sufletul pereche după false valori. Aceia care nu ştiu să aleagă cu inima, aceia pentru care totul se face rațional, în baza unor calcule foarte precise, de la probleme existenţiale până la probleme care ţin de „imagine”. Aceia care nu sunt dispuşi să accepte oamenii şi cu minusuri şi care nu dau nicio şansă acelora care sunt puţin diferiţi. Aceia superficiali, care cred că pentru ei ar trebui să existe oameni gata împachetaţi şi frumos ambalaţi, tocmai potriviţi pentru ei şi pentru care nu trebuie să depună niciun efort şi nici să facă vreun compromis... 
Aceia prea egoiști ca să își împartă universul cu oricine. 
Nu, nu-i compătimesc pe aceştia pentru singurătatea lor. Şi-o merită. Şi-au asumat-o deodată cu mândria, cu orgoliul, cu infatuarea și cu lipsa căldurii sufleteşti.


Un comentariu

  1. Draga mea, tu stii sa alegi cu inima, sa accepti oamenii si cu minusuri, sa iti alegi prietenii dupa reale valori pentru ca ai avut norocul (si a fost pur noroc) sa ai un tata extraordinar care, pe langa faptul ca ti-a oferit o copilarie fericita, ti-a insuflat aceste valori.
    Tin sa iti spun ca nu toti sunt la fel de norocosi ca tine, si ca unii oameni nu au capacitatea de a alege cu inima (pentru ca efectiv nu stiu cum, nu pot, nu s-au dezvoltat sanatos emotional), nu au capacitatea de a accepta minusuri (pentru ca parintii lor nu le-au acceptat si validat niciodata personalitatea) si nu au reale valori pentru ca nu au avut pe nimeni, dar pe nimeni in viata lor care sa le insufle aceste valori, asa cum ai avut norocul tu. Toate aceste lipsuri pe care tu le condamni in acesti oameni sunt lipsuri CAUZATE, si nicidecum dorite. Nu este vina lor ca nu au maturitatea ta emotionala de alege iubirea si valorile corecte, atata timp cat ei nu au avut niciun ROLE MODEL pozitiv vreodata, spre deosebire de tine.
    Oamenii de care vorbesc nu au avut nici copilarii fericite si nu au nici prezent fericit, pentru ca sunt singuri. Si totusi, tu spui ca 'si-o merita'.

    RăspundețiȘtergere