Oameni...



Viața mi-a scos în cale mulți oameni, însă nu toți au lăsat amprente în sufletul meu.
I-am iubit pe toți, într-un fel sau altul... pentru că nu pot relaționa fără să mă implic sufletește. Iar uneori m-am aprins ca o scânteie și m-am îndrăgostit fulgerător. Desigur că nu toți mi-au meritat iubirea și nu toți mi-au răspuns la fel. Așa cum nici eu, la rândul meu, nu m-am purtat mereu echitabil.
Dar oamenii pe care i-am iubit au lăsat amprente adânci în sufletul meu, fie că mi-au oferit fericire, fie că mi-au oferit tristețe.
Acesta pare a fi firescul vieții. Să întâlnești oameni care să te iubească și oameni care să te dezamăgească. Oameni care să te facă să zâmbești și oameni care să te facă să plângi. Oameni care să îți ofere mângâiere și oameni care să te rănească. Oameni care să te încurajeze și care să te ajute să crești și oameni care să te descurajeze și care să te limiteze. Oameni care îți rămân alături până la sfârșit și oameni care te părăsesc. Oameni care te învață să iubești și oameni care te învață să urăști. Oameni care îți dăruiesc amintiri frumoase și oameni de care nu mai vrei să îți amintești. Oameni care te determină să fii bun și oameni care scot tot ce e mai rău din tine. Oameni care merită toată atenția și implicarea ta și oameni care te obligă să fii indiferent.
Oameni care merită să le fii recunoscător și oameni care nu au adus nimic bun în viața ta.
Oameni care ți s-au dăruit și oameni care doar te-au folosit.
Oameni pe care îi uiți și oameni pe care-i păstrezi în suflet toată viața...



2 comentarii

  1. ...si uite asa, traind toate astea Irina, te-ai format un om complex, frumos, puternic.
    Nu e usor sa recunosti anumite infrangeri, dar este usor sa recunosti un invingator.
    Daca nu ai fi trait toate ...cate toate cu siguranta nu ai fi tu! Nu completa, nu cea de azi.
    ........................
    Toti luam, toti dam. Unii mai mult, altii mai putin, si intr-un sens si in altul.
    Conteaza ce stim sa facem cu ceea ce avem.
    Tu stii si ma bucur ca spui si celor care chiar nu stiu si ...poate gresesc din nestiinta.
    Oameni suntem!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Irina! :-)
    Ai foarte mare dreptate,iti urmaresc toate postarile...Imi face foarte mare placere sa citesc ceea ce tu postezi, de multe ori ma regasesc printre randurile scrise de tine, nu doar o data, ci de mai multe ori dupa ce am terminat de citit m-am simtit ... mai optimista. Peste orice hop care il avem in cale trebuie sa trecem cu bine, si sa ne gandim doar la momentele frumoase pe care le-am trait si in acelas timp sa speram ca viitorul care ne asteapta e o raza de lumina printre atatea probleme! :-)

    RăspundețiȘtergere