Iubirea nu trebuie păzită...Iubirea nu oferă garanții, iar cazurile în care întâlnești din prima sufletul pereche, lângă care să îmbătrânești, au devenit aproape utopii. De aceea ești nevoit să schimbi parteneri de viață, căutând omul potrivit ție.
Oamenii se îndrăgostesc, sunt o vreme împreună, apoi se despart.

Ce bine că sufletul nu este limitat la un număr fix de îndrăgostiri! Deși, după fiecare relație eșuată, trăim cu impresia că nu ne vom mai îndrăgosti niciodată. Ba chiar ajungem să ne impunem un fel de anorexie sentimentală. Vedem în toți pretendenții defectele, comparându-i cu ex și dacă găsim o asemănare, facem de îndată analogii care să ne țină la distanță.
Probabil că este imposibil să întâlnești un suflet cu care să rezonezi perfect... iar din iubire facem și compromisuri. Dar care este limita compromisurilor?
Fiindcă eu nu aș accepta să trăiesc în compania unui om în fața căruia să trebuiască să fac eforturi pentru a fi așa cum ar vrea... 

Nu aș putea trăi alături de un om căruia să fie nevoie să îi arăt mereu de ce aș merita să rămână lângă mine. 
Nu aș putea trăi alături de un om în fața căruia să trebuiască mereu să mă justific, un om nesigur, precaut și suspicios.
Nu aș putea trăi lângă cineva care ar trebui mereu convins. Aș rezista un timp, după care aș obosi, m-aș plictisi și m-aș sătura... 
Nu aș putea trăi lângă un om care mi-ar oferi sentimente de nesiguranță... fiindcă iubirea nu trebuie să fie păzită...
 1. Frumos, adevărat!
  Te-am descoperit în lumea virtuală de puţin timp,e o mare plăcere să te citesc draga mea.
  Cu admiraţie sinceră, un suflet prea sensibil pentru lumea modernă de azi, Lusiana Drăguşin.

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumesc, draga Lusiana!
  Te imbratisez!

  RăspundețiȘtergere
 3. Felicitări pentru toate cuvintele pline de profunzime, talent şi adevăr. Subscriu celor spuse de doamna Drăguşin :).

  RăspundețiȘtergere
 4. nici eu nu as putea, si totusi...pot

  RăspundețiȘtergere
 5. Corect dar totusi nu sunt de acord, teoretic e usor, nu ai putea trai langa anumite tipuri de oameni, poate ca omul ala trebuie convins dar tot asa sunt sigur ca are si alte calitati care trebuiesc luate in seama, nesiguranta exista intru-un cuplu si dupa parerea mea nu din cauza unei singure persoane ci din cauza ambilor parteneri, deci nu poti sa condamni pe cineva ca este nesigur din momentul in care poate chiar tu cu actiunile tale poate l-ai transformat in aceea persoana nesigura, cat despre convingere, nu sunt de acord unei persoane trebuie sa ii areti de ce merita sa fie cu tine, poate nu sa il convingi dar sa ii areti, ca el la randul lui sa se poata lauda cu persoana pe care o are langa el iar daca obosesti, credema ca defat tn nu esti interesata de persoana respectiva sau nu il iubesti, sau nu esti pregatita sa renunti la tot diun dragoste si din iubire. Si as putea continua dar ma abtin..

  RăspundețiȘtergere
 6. mda si inca ceva, Iubirea trebuie pazita, dintr-un motiv sau altul, pentru ca daca nu se prea poate sa o pierzi si dupa aia sa regreti ca nu ai luat atitudine si ca nu ai facut mai multe. Cum spuneam teoretic e asa, dar in lumea reala?!? Nu cumva luptam pentru persoana de langa noi, sunt curios care ar fi reactia ta in lumea reala, cand iubesti pe cineva ce se intampla?!? Pentru mine iubirea merita orice sacrificiu, iar daca exista persoane care nu sunt instare sa se sacrifice poentru iubire.... atunci nu au gasit iubirea si habar nu au ceea ce inseamna, poate au doar sentimentul ca iubesc...ceea ce nu e tot una. O persoana care spune...nu as putea...inseamna ca poate nici macar nu a incercat. O zi buna in continuare.

  RăspundețiȘtergere
 7. Va rog sa imi scuzati greselile de ortografie si ca am uitat unele virgule dar se mai intampla, ceea ce am spus mai sus este parerea mea si imi cer scuze daca am jugnit sau am facut pe cineva sa se simta incomod.

  RăspundețiȘtergere
 8. ...da....este adevàrat..stim cu totii cà o minune tine 2 / 3 ani ..........

  RăspundețiȘtergere
 9. ...iti impartasesc parerea...ma regasesc de cele mai multe ori in cuvintele tale...repet esti pentru mine si pentru multe alte persoane,"O FIINTA SPECIALA"...IMI PLACI TARE MULT!

  RăspundețiȘtergere